Blog

Medikal Cilt Bakımı Aşamaları

Blog
Medikal Cilt Bakımı Aşamaları
Haziran 7, 2022

Her insan, cildinin pürüzsüz ve canlı görünüme sahip olması için mücadele verir. Çünkü yüz kimliğimizi, karakterimizi ve asaletimizi yansıtan en güzel aynadır. Bu noktada insanlar cilt bakımı yaptırmak için pek çok yönteme başvurur. Bu yöntemler arasında bulunan medikal cilt bakımı, cilt sağlığını önemli oranda etkiler. 

Medikal cilt bakımı, cilt yüzeyinde ve katmanlarında yer alan problemleri temizleyerek onarılmasına yardımcı olur. Sağlıklı, canlı ve nefes alabilen bir cilde sahip olabilmek için uygulama aşamasında kullanılan ürünler ve profesyonel ekipmanlar tene eski canlılığını getirir. Böylece ciltte biriken yağ, siyah nokta ve sivilceler yok olur. 

Uygulamaya başlamadan önce cildin ihtiyacı olan uygulamaların tespit edilmesi için analiz yapılır. Analiz doğrultusunda sadece cildin ihtiyacı olan uygulamalar yapılır ve gereksiz uygulamalardan kaçınılmış olur. Diğer taraftan ise, cilde uygulanması doğru olmayan bakımlarında önüne geçilmiş olur. 

Medikal Cilt Bakımı Nedir? 

Medikal Cilt Bakımı Aşamaları, Aleyna Gülten Beauty Tuzla

En hassas organımız olan cilt, bazı dış faktörlere maruz kalarak zamanla hasara uğrar. Yanlış kullanılan makyaj malzemeleri, sigara kullanımı, kimyasal maddeler, gün içerisinde etkisinde kalınan güneş ışınları, düzensiz beslenme, kötü yaşam tarzı ve hormonal bozukluklar bu dış faktörler arasında yer alır. Bu tarz kötü alışkanlıklar, uygulamalar cildin canlılığını yitirmesine ve bütün gözeneklerin tıkanmasına neden olur. Bu doğrultuda profesyonel uygulamalara başvurmak, cildin eski görünümüne sahip olmasını sağlar. 

Medikal cilt bakımı, evde yapılan uygulamalara kıyasla alanında uzman kişiler gözetiminde ve hastanın ihtiyaçları doğrultusunda yapılır. Ciltte biriken yağ ve kozmetik ürünlerin bıraktığı kalıntıların arındırılması yalnızca medikal cilt bakımı ile mümkün olur. Bu işlem ile daha canlı, sağlıklı ve pürüzsüz bir görünüm elde edilir. Her insanın medikal cilt bakımına olan ihtiyacı değişiklik gösterir. Dolayısıyla kişiye en iyi medikal cilt bakımı uygulamasının yapılması için cilt analizi yapılır. Bu sayede cildin gereksinim duyduğu bakım doğru bir şekilde uygulanır. 

Cildinin pürüzsüz bir güzelliğe sahip olmasını isteyen kişiler, medikal cilt bakımı uygulaması alarak profesyonel yardım alırlar. Profesyonel cilt bakımı, cildin yapısına uygun ürünler ile gerçekleştirilen işleme denir. Uygulama esnasında dermokozmetik ürünler kullanılır. Bu sayede cilde canlılık, parlaklık ve elastik yapı kazandırılır. 

Cilt; yaşın ilerlemesi, daha çok kozmetik ürünlere başvurulması ve çevresel faktörlerle beraber canlılığını kaybetmeye başlar. Çevresel faktörler içerisinde bulunan sigara kullanımı, kimyasal ürünler, olumsuz hava koşulları, ciltte biriken yağ, makyaj atıkları ve siyah nokta gibi sorunlar cildi sağlıksız bir görünüme ulaştırır. Tüm bu etmenlere en iyi gelecek medikal cilt bakımı hem bitkisel içerikli ürünler hem de profesyonel ekipmanlar ile cildi derinlemesine temizler. Bu sayede medikal cilt bakımı nedir sorusunu yanıtlamış oluruz. 

Medikal Cilt Bakımı Uygulaması Nasıl Yapılır?

Medikal cilt bakımı, alanında profesyonel olan insanlar tarafından kişiye uygulanan bir dizi özel aşamadan oluşur. Bu aşamaların kişiye özel ve hassasiyetle yapılmaması birkaç yan etki ile karşılaşılmasına yol açar. Medikal cilt bakımı yan etkileri arasında deride yanma, egzama, döküntü, sivilcelenme, ödem toplama ve alerjik reaksiyonlar sayılabilir. 

Bakıma başlamadan önce kişiye özel detaylı bir cilt analizinin yapılması son derece önemlidir. Hastanın cildinin karma, yağlı veya kuru türlerden hangisini içerdiğinin, cilt yaşının ve cilt sorunlarının öğrenilmesi medikal cilt bakımının ilk aşamasıdır. Tespitler yapıldıktan sonra hastaya uygulanacak bakım türüne karar verilir ve bakım esnasında kullanılması gereken vitamin, mineral, madde ve ilaçlar belirlenir. Bu sayede doğru ve sağlıklı bir bakım yapılarak kişinin beklentisi en iyi şekilde karşılanır. 

Medikal Cilt Bakımı Hangi Aşamalardan Oluşur?

Medikal cilt bakımı aşamaları, hastanın cilt yapısına ve türüne göre değişir. Cilt analizi ile gereken bilgilere ulaşıldıktan sonra cilt özenli bir şekilde temizlenir. Cilt öncelikle nemlendirici, makyaj malzemesi ve güneş kremi gibi ürünlerden arındırılır. Daha sonra tonik ve akabinde peeling uygulaması yapılarak ciltteki ölü hücreler yok edilir. 

Ölü hücrelerden arındırılan cilt, buhar banyosu verilerek yumuşatılır. Esneyen ve yumuşayan ciltte bulunan yağ bezeleri, siyah noktalar ve yağlar derinlemesine temizlenir. Cilt nefes almaya başlar ve akabinde sürülen jel ile tamamen yumuşar. Bir sonraki adıma geçildiğinde cilde tonik ve radyo frekans uygulanır. Bu uygulama sayesinde esneyen cildin temiz bir şekilde sıkılaşması sağlanır. 

Medikal cilt bakımı aşamaları kalıcılığı için cilde maske uygulanır. Maske, cildin üzerinde bir süre bekletilir ve bu sırada cildin sıkılaşması sağlanır. Maske temizlendikten sonra cilt analizi esnasında belirlenen ve kişinin cildine uygun olan serum, vitamin ve mineral takviyesi yapılır. Bahsi geçen kremler ile masaj yapılarak uygulandığı için cilt daha da sıkı bir duruma getirilir. Son olarak güneş kremi sürülür ve medikal cilt bakımı aşamaları son bulur. 

Medikal Cilt Bakımı Ne İşe Yarar?

Medikal Cilt Bakımı Aşamaları, Aleyna Gülten Beauty Tuzla

Medikal cilt bakımı ne işe yarar sorusu, cilt sağlığına önem veren pek çok insan tarafından araştırılır. Cilt sağlığı açısından medikal cilt bakımı son derece önemlidir. Çünkü cilt istesek de istemesek de dış faktörlere maruz kalır ve zamanla deformeye uğrar. Cildin parlaklığa ve pürüzsüzlüğe ulaşması içinde medikal cilt bakımı tercih edilir. Alanında uzman insanlar tarafından gerçekleştirilen uygulamalar ile cilt sağlıklı görünmeye başlar. 

Uygulama ile sivilce lekeleri, siyah noktalar, yağlar gibi çeşitli etmenlerden dolayı tıkanan gözenekler açılır. Bu işlemin öncelikli amacı cildi profesyonel anlamda temizlemek ve cildin sağlıklı olmasını destelemektir. 

Medikal Cilt Bakımının Kişiye Kattığı Faydalar

Medikal cilt bakımı, cildine önem veren her insanların ilk tercihleri arasında yer alır. Yaklaşık 1 saat süren uygulama sonrasında medikal cilt bakımı faydaları hissedilir. Medikal cilt bakımının en bilinen faydaları aşağıdaki gibidir: 

  • Cildi ölü hücrelerden arındırarak nefes almasını sağlar. 
  • Cildi derinlemesine temizleyerek yağ ve kirden arındırır. 
  • Cildin yağ ve nem oranını dengeleyerek parlaklık kazandırır.
  • Işıl ışıl görünen cilt yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olur. 
  • Cilt pırıl pırıl olduğu için sivilce ve akne oluşumu da engellenir. 
  • Kolajen üretimi arttırıldığı için cilt kendini onarmaya başlar. 

Medikal Cilt Bakımı İşlemi Ne Sıklıkla Yaptırılmalı?

Medikal cilt bakımı uygulaması bittikten sonra cilt sağlıklı, canlı ve pürüzsüz bir görünüme kavuşur. Aynı şekilde esnek ve yumuşak bir deriye sahip olunduğu için cilt parlar. Ancak bu sağlıklı görünümü korumak için belirli aralıklarla medikal cilt bakımı yaptırmak gerekir. 

Medikal cilt bakımı ne sıklıkla yapılmalı sorusuna 1 ayda bir yanıtını verebiliriz. Ancak cilt her banyodan sonra nemlendirilir ve gereken bakımlar yapılırsa bu süre 2 ve 3 aya kadar çıkabilir. Aynı şekilde güneşe çıkarken düzenli bir şekilde güneş kremi sürülmesi; medikal cilt bakımının sağladığı canlılığın uzun süre kalıcı olmasını sağlar. Ancak her kişinin cilt tipi ve yapısı farklı olduğu için bakımı isteyeceği aralıkta değişebilir. Bu noktada alanında uzman ve deneyimli insanlara başvurarak sıklığına beraber karar verilmelidir.  

Medikal Cilt Bakımı Kaç Seans Olur?

Medikal cilt bakımı cildin sağlıklı ve pürüzsüz görünümünü sürdürmesi için düzenli yapılması gereken bir uygulamadır. Ancak uygulamanın sıklığı kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir. Alanında uzman ve deneyimli insanlar tarafından tavsiye edilen en az ayda 1 kez yaptırılması gerektiğidir. Çünkü cilt bir ay içerisinde makyaj, güneş ışınları, kir, toz gibi etmenlere maruz kalır. 

Günlük evde yapılan cilt bakımları ise bu etmenleri temizlemek için yeterli olmayabilir. Bundan dolayı medikal cilt bakımı uygulaması düzenli aralıklarla güvenilir ellerde yaptırılmalıdır. Cildinizi emanet ettiğiniz kişilerin yaptığı analizler neticesinde yaşa, cilt durumuna vb. değişkenlere göre seans sayısı konusunda doğru karar verilecektir. 

Medikal Cilt Bakımı Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Medikal cilt bakımı sonrası cildin yapısı hassas ve gözenekleri açık olacaktır. Bu sebeple, işlem yapıldığı ve sonraki 2 gün makyaj malzemelerinden uzak durulması gerekir. Aksi durumda fondöten, pudra, kapatıcı vb. ürünler gözeneklerin tıkanmasına neden olacaktır. Mümkünse eğer ilk 3 gün makyaj yapılmaması gerekir. Bunun yanı sıra, cilt hassas bir yapıya ulaştığı için güneş ışınlarına maruz kalınmamalı ve zaruri durumlarda yüksek faktörlü korumaya sahip olan güneş kremleri tercih edilmelidir. 

Medikal cilt bakımından sonra cildin hassasiyetine bağlı olarak kabarıklık, kızarıklık ve minik kabuklanmaların görünmesi çok normaldir. Kızarıklığın geçmesi 1 günü bulurken, minik kabuklanmaların ve kabarıklıkların geçmesi 1 haftaya kadar sürer. Bu noktada kabarıklıklara dokunmamak ve kabuklanmaları koparmamak koşuluyla kendiliğinden iyileşecektir. İlk kez cilt bakımı yaptıran, uzun süre cilt bakımı yaptırmayan veya doku altında çok fazla yağı olan insanlarda tek tük sivilcelenmeler olabilir. 

Medikal Cilt Bakımının Sonuçları Neler?

Medikal cilt bakımı alanında uzman ve deneyimli insanlar tarafından yaptırıldığında büyük bir avantaj sağlar. Profesyonel şekilde alınan yardımlar ve kullanılan dermokozmetik ürünler sayesinde cilt nefes alır. Yapılan temizlik, vitamin, mineral ve takviyeler cildin pırıl pırıl olmasını sağlar. 

Uygulama esnasında kullanılan besleyici ürünler cildin kolajen üretimini artırır. Yapılan işlemler sonrasında cilt elastikiyetini kazanarak sağlıklı bir görünüme ulaşır. Medikal cilt bakımındaki ürünler kişiye özel seçildiği için cilde üstün fayda sağlar. Bu durum ise, kişinin güzelliğine güzellik katar. 

2022 Medikal Cilt Bakımı Fiyatı Nedir?

Medikal cilt bakımı hem kadın hem de erkekler tarafından sıklıkla tercih edilen bir uygulamadır. Özellikle kadınlar tarafından tercih edilen uygulama pek çok cilt probleminin önüne geçilmesini sağlar. Medikal cilt bakımı kadın müşteriler tarafından makyaj malzemesi ve yanlış uygulamalar tarafından ciltlerinin hızla kirlenmesi sebebiyle tercih edilir. Medikal cilt bakımı erkek müşteriler tarafından ise sigara kullanımı, güneş lekeleri, sivilcelenme ve düzensiz beslenmeden kaynaklanan cilt matlaşması, lekelenmesi ve kirlenmesi gibi sebeplerden dolayı tercih edilir. Dolayısıyla her yaştan ve cinsiyetten her insana uygulanır. 

Medikal cilt bakımı ile hydrafacial arasındaki fark uygulamada kullanılan malzemeler ve ekipmanlardan kaynaklanır. Hydrafacial uygulaması yapılırken cilt temizlenirken; aynı zamanda ciltte minör irritasyon da yapılır. Bu işlem cildin kendisini yenilemesi ve bebeksi olması amacıyla yapılır. Medikal cilt bakımı uygulaması pek çok güzellik merkezi tarafından yapılır. Bu noktada cilde uygulanan bakım kadar fiyatta değişiklik gösterir. Uygulama sonrası beklentinin karşılanması için medikal cilt bakımı yapan merkezin titiz bir şekilde seçilmesi gerekir. 

Medikal cilt bakımı fiyat her ne kadar cazip gelse de bu işletmeler detaylı bir şekilde araştırılmalıdır. Nihayetinde hangi ücret aralığında olursa olsun; alanında uzman ve deneyimli insanların hizmet verdiği merkezlere başvurulmalıdır. Aksi durumda hem fiziksel hem de maddi olarak pek çok problem ile karşılaşılabilir. 

 

Yorum Yap

Your email address will not be published. Required fields are marked *